Ο Παναγιώτης Παπαγιαννακόπουλος, ένας νέος, ταλαντούχος οινοποιός από τη Νεμέα, ενσαρκώνει το αληθινό πάθος για την οινοποίηση, που του έχει ενσταλαχτεί από την παιδική του ηλικία, καθώς μεγάλωσε κοντά στους αμπελώνες της οικογένειάς του. Η αφοσίωσή του στην τελειότητα τον ώθησε να ακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην αμπελουργία και την οινολογία, παρέχοντάς του την απαραίτητη τεχνογνωσία για να διαπρέψει στον ανταγωνιστικό κόσμο της οινοποίησης. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες των γηγενών ποικιλιών αμπέλου, o οινοποιός επιδιώκει να αναδείξει το μοναδικό terroir της Νεμέας και να ρίξει φως στην πλούσια οινοποιητική κληρονομιά της περιοχής που εκτείνεται σε δύο και πλέον χιλιετίες.

Χαρακτηριστικά

Ο Παναγιώτης Παπαγιαννακόπουλος δίνει μεγάλη έμφαση στη δημιουργία ποιοτικών κρασιών με ξεχωριστό χαρακτήρα που αντιπροσωπεύουν πλήρως τις δυνατότητες των ποικιλιών από τις οποίες προέρχονται. Τα κρασιά του έχουν μια αμεσότητα στον χαρακτήρα τους, αντικατοπτρίζουν την πλούσια οινοποιητική κληρονομιά της περιοχής τους, ενώ πάντα υπάρχει η τυπικότητα των ποικιλιών από τις οποίες προέρχονται όπως το Μοσχοφίλερο, το Αγιωργίτικο, η Μαλαγουζιά και η Κυδωνίτσα.

Αμπελώνας

Η συνολική έκταση του ιδιόκτητου αμπελώνα είναι 30 στρέμματα και η μεγαλύτερη έκτασή του βρίσκεται γύρω από το οινοποιείο στη Νεμέα, ενώ κάποια επιπλέον στρέμματα βρίσκονται στην περιοχή Κούτσι. Οι ιδιόκτητοι βιολογικοί αμπελώνες είναι πιστοποιημένοι και καλλιεργούνται με τις ποικιλίες αγιωργίτικο και κυδωνίτσα.

Ποικιλιες

Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά, Κυδωνίτσα